top of page

RULLSYSTEM

Rullfocksystem - för bekvämare och enklare segling!

Rullsystem för försegel är idag en väl beprövad lösning som förekommer på nästan alla typer av båtar. Systemet kan användas till flera olika typer av försegel, från revningsbara segel, som rullgenuor, till självslående fockar. 

Ett Rullfocksystem ger en bekväm och behaglig segling, och manövreras enkelt från sittbrunnen. Ytterligare en fördel är att inga segel ligger i vägen på fördäck. UK-Sailmakers arbetar med flertalet olika leverantörer av rullsystem. Kontakta oss för hjälp och rådgivning kring vilket system som passar dina behov bäst. 

RULLSYSTEM
0J3A8293.jpg

KAPELL 

Bra kapell skyddar inte bara från regn och fukt, det skyddar också ditt segel från skadliga UV-strålar.

Så vad är då ett bra kapell? Ett bra kapell är noggrant sytt med omtanke och känsla för detaljer och utformning. Det skyddar inte bara dina segel, det förhöjer också utseendet på din båt. 

Vi syr alla våra segelkapell och stack packs i högkvalitativ kapellväv från Markilux med UV-beständig tråd. Markilux är gjort av spinnfärgad acryl och finns i 16 olika färger. Vi tillverkar också segelsäckar samt spinnakerbomspåsar - prylar som gör livet lättare! 

KAPELL

KAPPSEGLINGSTILLBEHÖR

Hissa! Trimma! Droppa!

När du kappseglar har du andra krav och önskemål vad gäller funktionalitet och prestanda, det gäller såklart inte bara seglen.  

 

UK-Sailmakers erbjuder en rad tillbehör anpassade för kappsegling, så som spinnakersäckar, strumpor för spinnaker och gennaker,  dragkedjeförsedda racing bags och long bags. 

KAPPSEGLINGSTILLBEHÖR

ÖVRIGA TILLBEHÖR

Segling är mer än bara segel - här hittar du annat du kan behöva! 

REPARATIONSVÄSKA

 

Det ulitmata kittet för långseglaren som innehåller allt du behöver när du ger dig ut på din drömsegling. Här finns material, verktyg och redskap för reparationer och underhåll. Snyggt och praktiskt förpackat. 

 

BÅTMANSSTOL

Vår båtmansstol är utvecklad av proffs för bästa funktion och högsta säkerhet. Utformningen gör den bekväm att sitta i, både under kortare och längre perioder. Utrustad med ett antal praktiska fickor och fästen för alla de verktyg man behöver ha med sig upp. Provad och certifierad av SP (Statens Provnings- och Forskningsinstitut). 

 

ANKARSEGEL

Alla som ankrar på svaj vet hur båten vill pendla i ganska vida svängar fram och tillbaka fångad av vinden. Det är inte bara störande i största allmänhet, utan ökar också belastningen på ankaret. När seglet är satt blir det bara 3-5 graders vridning på båten och belastningen på ankaret sänks med 90% och nattsömnen blir betydligt säkrare.

 

Letar du efter något annat? UK-Sailmakers samarbetar med leverantörer som är branschledande inom sitt område, kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt. 

ÖVRIGA
bottom of page